سر انگشتان زنان قوی تر از مردان است
دانشمندان دریافتهاند که زنان در تردستی و چالاکی دستان، بر مردان برتری دارند. البته در زمینه قدرت محض عضلانی، زنان فقط 70 درصد قدرت مردان را دارا هستند.
عضلات و ماهیچهها فقط 36 درصد حجم بدن یک زن متوسط را تشکیل میدهند ولی این رقم در مردان 42 درصد است. اما با این وجود، در زمینه تردستی و چالاکی دستان، زنان 10 درصد از مردان جلوتر هستند. زنان بخصوص در توانایی انگشتان، 6 درصد بیشتر ماهرند.
پژوهشگران همچنین دریافتند که احتمال تردست بودن نسبتا یکسان هر دو دست در زنان بیشتر است، در حالی که مردان سنگیندست فقط در یک دست راست و یا چپ قوی هستند و قادر نیستند حتی کارهای ساده را که به طور معمول با یک دست مثلاً راست انجام میدهند، با دست چپ نیز انجام دهند.
بیماری خطرناک در کمین زنان
زنانی که دچار روماتیسم مفاصل هستند، همچون بیماران سرطانی و قلبی در خطر مرگ قرار دارند.
بررسیهای انجام شده توسط محققان حاکی از آن است که این افراد نسبت به همتایان سالم خود به احتمال 60 درصد زودتر از بین میروند و ورم روماتیسمی مفاصل را نیز باید به عنوان یکی از بیماریهای کشنده زنان به شمار آورد.
آمارها نشان میدهد که از هر صد نفر در جهان یکی مبتلا به ورم روماتیسمی مفاصل است و این بیماری به عنوان یک معضل بهداشتی در جوامع، شایسته دقت و بازنگری مسئولان مربوط است.
زنان و هورموندرمانی
پژوهشگران دریافتهاند زنانی که بعد از یائسگی فقط با استروژن، درمان هورمونی میشوند، با افزایش خطر ابتلا به سرطان تخمدان روبهرو هستند. مصرف استروژن در ترکیب با پروژسترون، نقش حفاظتی در برابر بیماریهای قلبی ندارد و خطر ابتلا به سرطان سینه، سکته و لخته شدن خون را افزایش میدهد.
محققان معتقدند از آنجایی که هورموندرمانی بعد از یائسگی در ابتلا به بسیاری از بیماریها مانند، بیماریهای قلبی و عروقی، پوکی استخوان، سرطان سینه، سرطان رحم، بیماری کیسه صفرا و لخته شدن خون نقش دارد؛ بنابراین دیگر نباید به دلیل تأثیر مفید آن در یک بیماری از این شیوه استفاده کرد. آنان به زنان توصیه میکنند در مورد مصرف هورمونها با پزشک خود مشورت کنند.
ادامه مطلب سیاوش عطایی کاندیدا هیت مدیره انجمن گفتاردرمانی ایران بهمن 98 : تهران شهرک نیروی هوایی فرعی نصر
قدرت گرفته از افزونه نوشتههای مرتبط هوشمند
با آزمایشی که روی چندین هزار زن یائسه که 20 سال تحت نظر قرار داشتند مشخص شد، زنانی که فقط استروژن دریافت کردهاند، در مقایسه با زنانی که تحت درمان جایگزینی هورمون نبودهاند، 60 درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان تخمدان قرار دارند.
مهمترین نکته این کشف این است که خطر ابتلا به سرطان تخمدان زنان یائسهای که 10 سال یا بیشتر تحت درمان جایگزینی هورمون بودهاند بسیار بیشتر است.
استروژن امروزه به طور گستردهای برای درمان عوارض خارج کردن رحم (هیسترکتومی) تجویز میشود.
ارتباط فقر و یائسگی زودرس
زنانی که در دوران کودکی و یا در سنین بزرگسالی با معضل فقر دست به گریبان بودهاند، احتمال بیشتری دارد که به یائسگی زودرس دچار شوند.
پژوهشگران با اعلام این خبر افزودند، زنانی که از استرسها و فشار اقتصادی رنج میبرند، 80 درصد بیش از همسالان خود که در زندگی، نگرانی مالی و اقتصادی ندارند، به یائسگی زودرس گرفتار میشوند. استرسهای ناشی از فقر میتواند بر قدرت تخمکگذاری آنها اثر گذاشته و با کاهش توانایی باروری موجب یائسه شدن آنها در سنین جوانی شود.